Ofte stilte spørsmål

Sannheten er at det finnes ingen fasitsvar på spørsmålet. Det beste er å kontakte din lokale madrassbutikk for å få hjelp/veiledning, samt prøveligge/teste gjerne flere alternativ for å finne ett godt alternativ til din unike kropp og liggestilling.

Sannheten er at det finnes ingen fasitsvar på spørsmålet, da vi alle er forskjellige. Det anbefales derfor å besøke en spesialbutikk hvor dere sammen kan finne det «optimale» produktet som kan hjelpe for nettopp din rygg.

Nye madrasser kan brukes nærmest umiddelbart ett montering/utpakking. Enkelte madrasser kan ha en litt uvant «fabrikklukt» de første par netter, denne skal være ufarlig og kan skyldes tett innpakning. Noen velger derfor å «lufte» madrassen noe før de tar den i bruk.

For å gjenopprette den opprinnelige tilstanden til en slik madrass, tar det mellom 48 og 72 timer. Imidlertid kan du også bruke madrassen tidligere. Ingenting kan gå galt.

De fleste av dagens madrasstrekk kan vaske og/eller renses, Det gjelder både overmadrasser og andre madrass. Det skal normalt stå en vaskeanvisning på produktet.

Det vanligste svaret som oppgis i butikkene er gjerne at, overmadrass har 5-8 års levetid, mens en kontinentalseng skal holde seg rimelig bra i 13-18 år. Det er noe kortere levetid for rammemadrasser og vendbare madrasser. Det riktige svaret er at det er flere faktorer som spiller inn på estimert levetid på produktene.

En «Myte» sier at regelen er, jo tyngre en person er jo fastere madrass.

Sannheten er at det ikke finnes en slik gjeldene regel. De fleste har gjerne en oppfatning av at om man er tung. Husk at kroppsform (Høyde, vekt og fasong, liggestillinger, ønsker og «andre behov» spiller en stor rolle her.

Minst mulig er det beste svaret, uten at dette skal gå utover liggekomfort og kvaliteter. Hvorfor er det da forskjellige priser?

Det er fordi at det brukes en hel rekke komponenter i en madrass, disse kan ha forskjellige egenskaper når det gjelder alt fra temperatur i sengen, pustene egenskaper (fuktfordampning), komfortegenskaper, kvalitet osv. Det er fortsatt gjerne en «firkant» å ligge i, men med store forskjeller.

Ingen barn er like når det gjelder vekt, lengde, «alder» og kroppsform. Derfor er kanskje det viktigste at madrassene er pustende. Ta turen innom oss i Madrassmesteren og vi hjelper deg!

De fleste madrasser som selges i dag er allergivennlige, unntakene kan være «billig-madrasser» /direkte import fra nettbutikker etc.

De beste madrassene er gjerne de som «puster» best, dvs. at risiko for soppdannelser i skummet er mindre i dem, det vil også da bli mindre Midd/Husstøvmidd, noe som er bra når det gjelder plager med astma og allergier.

Vi er alle forskjellige, og derfor finnes det ikke fasitsvar på dette. Det er flere ting som spiller inn, både kroppsfasong, vekt, lengde, liggestilling, underliggende problemer etc. listen er egentlig utømmelig.  Så hvis noen hevder å ha fasit på dette svaret så lyver de. Det anbefales å ta en tur inn i en spesialforretning for beste mulige hjelp for nettopp din rygg.

Trekket på de fleste madrasser kan i dag tas av og renses eller vaskes. Se merking på din madrass eller spør ditt lokale vaskeri/renseri, evt. butikken du kjøpte varen i.

Ved «større» uhell, dvs. fukt (urinlekkasjer eller liknende) så bør madrassen byttes. Skummet som er en vesentlig del av en madrass vil raskt bli svekket og risiko for soppdannelser er høy.

Det anbefales å levere overmadrass/trekket inn til ditt lokale renseri/vaskeri, som skal besitte store nok maskiner til å gjøre dette på en forsvarlig måte.   Hvis du absolutt vil vaske trekket for hånd, kan du selvfølgelig gjøre det, men vaskemaskinen vil spare deg for mye jobb – og overmadrasstrekkene tåler fint å maskinvaskes. (pass bare på at maskinen er stor nok.  Mange overmadrasstrekk kan vaskes på opptil 60 grader, mens enkelte skal vaskes på maksimalt 40 grader.   Sørg for at trekket er tørt før du legger innmat på plass, så unngår du å forkorte levetiden på produktet.

Bruk gjerne en tynn madrassbeskytter som kan vaskes separat (gjerne på 90 grader eller mer) for å skåne overmadrassen og gi denne bedre levetid.

En ekte Tempur madrass er laget med en unik formel som gir maximal/optimal støtte over lang tid. TEMPUR madrassene tilpasser seg perfekt etter kroppen din og viser seg ofte å eliminere smertefulle trykkpunkter. Dette kan igjen føre til at behovet for å snu og vende på seg forsvinner fordi man enkelt finner en smertefri og avslappende liggestilling.

Tempur er laget av et viskoelastisk materiale med åpen cellestruktur. Dette temperatursensitive og trykkavlastende materialet former seg eksakt etter kroppens konturer. Vanlige madrasser i polyuretanskum er bygget opp av irregulære cellestrukturer som komprimerer og gir etter når det utsettes for trykk. TEMPUR materialet består av millioner av åpne celler som forsiktig følger kroppens konturer og bevegelser. Slik opplever du total støtte uten at du får noe trykk tilbake mot kroppen. Når du løfter kroppen vekk fra madrassen vil materialet reise seg tilbake til sin opprinnelige form.

Det finnes flere typer av Tempurmadrass/overmadrass, slik at det uansett anbefales å ta kontakte/besøke din lokale forhandler for å prøve ligge og å få hjelp til finne den som passer deg og dine behov.

KOPIER, er gjerne billigere, men som oftest klarer de ikke å nå opp til Originalen/Tempur, når det gjelder egenskaper over tid og kvaliteter.

Det er mange garantier som oppgis på de forskjellige madrasser man i dag kan finne. Alt fra 5 år som er ett absolutt minstekrav i henhold til Norsk Forbrukerkjøpslov, til de som nærmest lover livstidsgaranti. Det som er viktig er at Reklamasjonsrett på senger gjelder feil på produktet, ikke at en ikke opplever den komfort man gjerne ønsket. Alt over de første 5 år, er derfor en garanti utstedt «frivillig» av de forskjellige produsenter. GARANTIER inneholder derfor normalt en mengde begrensninger (med liten skrift) og gjelder gjerne kun «rammebrudd/fjærbrudd» (Ett problem som ikke finnes i dag dem de stålkvaliteter som brukes i senger). Så når en leser om 25 års garantier på enkelte produkter, så har dette ikke noe med komforter og andre egenskaper en seng gjerne bør/skal ha, men at den fortsatt eksisterer. På samme måte som de som ikke har denne 25 års garantien.

Det er ingen enkel fasit på dette, litt fordi at de fleste «måler om en seng er god/best» subjektivt, altså om den er god å sove i for vedkommende bruker. I og med at vi alle har forskjellige liggestillinger, vekt, høyde, kroppsbygning, behov og vaner er det UMULIG å definere hva som er den beste sengen på generelt og objektivt grunnlag.

Kontakt oss for en hyggelig prat!

Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss ring 51 88 90 00, eller send oss en skriflig henvendelse nedenfor.